Lampen voor werkposten

Burama biedt een breed scala aan kantoormeubilair voor uw werkomgeving!

Intelligente verlichting voor uw werkstation!

Een pragmatische visie op kantoorverlichting

De werkstationarmaturen die Burama presenteert, zijn ontworpen om een ​​alternatief te bieden voor de meest conventionele verlichtingsmethoden, waardoor de manier waarop verlichting in professionele werkruimtes wordt beheerd opnieuw wordt uitgevonden.

Op dit moment werken de meeste bedrijven nog steeds met verlichting die algemene kantoorverlichting biedt, zelfs op ongebruikte locaties, wat vaak onnodig en aanzienlijk energieverlies betekent. Elke kamer wordt ook op dezelfde manier verlicht zonder rekening te houden met de behoefte aan licht. Een gang hoeft bijvoorbeeld niet zo helder te zijn als een werkstation! Dit type bewerking wordt "Room-oriented lighting" genoemd.

Integendeel, steeds meer bedrijven kiezen voor intelligente armaturen voor hun werkstations, en dit in aanvulling op meer conventionele verlichting die op de juiste plaats wordt geplaatst. En met goede reden, deze laten een individueel beheer van verlichting toe. Door te kiezen voor een "Workplace-oriented lighting" -systeem, stellen bedrijven daarom een ​​verlichtingsmethode voor die relevanter is voor hun werkruimten!

Een werkstation in België moet bijvoorbeeld een minimale verlichtingssterkte van 500 lux hebben. Om aan deze eis te voldoen, werden klassieke armaturen het vaakst gekozen en verdeeld over het plafond. Desalniettemin is deze methode tamelijk inefficiënt, gezien de plaatsen onnodig verlicht zijn omdat de richting van het licht niet wordt getarget ... Bovendien nemen dezelfde armaturen gewoonlijk de gangen in, wat op hun beurt geen belemmering vormt voor verlichtingsvoorwaarden en kon daarom worden verlicht met een veel minder intensiteit!

Een oplossing op maat van ieders behoeften

Elke persoon heeft zijn gewoonten en voorkeuren in termen van licht. Met andere woorden: zijn behoeften. Op weg naar design en slimme armaturen die het individuele management van de gebruiker mogelijk maken, is daarom de juiste oplossing! Bepaalde keuzefactoren staan ​​voorop, waaronder :

  • Kleurtemperatuur en schrik : Sommige mensen willen een licht waarvan de kleuren een warme toon hebben, terwijl anderen een koeler licht prefereren. Dit is een keuze die u kunt maken en die in het bijzonder afhangt van de kenmerken van hun werkomgeving. Maar het is vooral een keuze met betrekking tot het welzijn en de gezondheid van de persoon. Inderdaad, de temprétaure van het uitgestraalde licht zou goed moeten doen, om een ​​maximum aan te passen aan dat van het natuurlijke licht.
  • Het type verlichting (direct/indirect) : De richting van het licht is een belangrijk aspect. Waar direct licht u meer geconcentreerde licht- en energiebesparingen zal opleveren, zal indirecte verlichting u voorzien van zachter licht en minder schroeien als gevolg van het contrast tussen verlichte en niet-verlichte gebieden.
  • De verschillende prijsklassen : Het budget dat is toegewezen aan verlichting is uiteraard belangrijk. En hoewel conventionele armaturen zeer hoge prijzen bieden, is dit niet minder waar voor intelligente armaturen, die ook meer economische of meer technologische reeksen bieden, afhankelijk van uw behoeften. Opgemerkt dient te worden dat, naast de prijs van het armatuur zelf, bureagemonteerde of op voeten gemonteerde bureaulichten geen extra kosten vereisen voor conventionele opstellingen en bedrading.

Een intelligent systeem voor vereenvoudigd gebruik

De lichten geïntegreerd in de werkstations bieden u een vereenvoudigd gebruik en een futuristische organisatie van verlichting dankzij een intelligent systeem dat wordt gekenmerkt door vele mogelijkheden zoals:

  • Een dimmer (beheer van de intensiteit van de helderheid) : Zonnige dag of liever grijs, omgevingslicht of eerder donker, zoveel factoren die een min of meer hoge intensiteit van uw kantoorverlichting veroorzaken. Met intelligent lampen kunt u dit manueel of automatisch beheren, afhankelijk van uw wensen!
  • Biodynamische verlichting (beheer van de kleur van het licht) : Gedurende de dag variëren de kleuren die afkomstig zijn van het natuurlijke licht in overeenstemming met de dagelijkse of seizoenscyclus. En deze variatie is essentieel voor het biologische ritme van iedereen! Door de integratie van een bioynamique verlichtingssysteem, smart lunimaires voor de kleurtemperatuur verandert werkstations de hele dag om de natuurlijke externe verandering te begeleiden, en daarmee het bevorderen van het welzijn van uw medewerkers en hen ondersteunen in hun dagelijkse inspanningen!
  • Een aanwezigheidssensor : De noodzaak om werkstations alleen op een gerichte manier te verlichten om energiebesparingen te verkrijgen, kan zich ook uitstrekken tot het niet onnodig verlichten van een werkstation wanneer het niet bezet is, en op een punctuele of langdurige manier!

Energie en tijdwinst

Zoals u kunt zien, is het kiezen van de juiste armaturen op de juiste plaatsen ook een kwestie van het verkleinen van uw footprint door efficiënter gebruik te maken van licht. En dit wordt ook gevoeld op het niveau van de elektriciteitsrekening!

Naast energie is tijd net zo waardevol. En het intelligente systeem dat op de armaturen voor een werkstation is aangesloten, maakt u in deze een dienst. Inderdaad, het is niet nodig om de intensiteit en andere kenmerken van het licht in te schakelen, uit te schakelen of aan te passen, uw lamp zal het voor u doen!

Een autonome en mobiele oplossing, een logistieke troef!

De verlichtingssystemen die in het werkstation zijn geïntegreerd, zijn dus autonoom in hun manier om u de helderheid te bieden die u nodig hebt! En dit, sinds de verbinding!

Een snelle en effectieve oplossing die het probleem van werkzaamheden en kleine problemen zal verlichten, heeft vaak te maken met het feit dat ze, in tegenstelling tot conventionele verlichting (meestal geïntegreerd plafond), vrij mobiel zijn (geïntegreerd kantoor of te voet) en vereisen geen transformatie van uw werkruimten! Als gevolg hiervan is er een grote besparing op het budget dat nodig is voor conventioneel lichtwerk.

Ze bieden ook mobiliteit in uw eigen werkruimte, van de ene ruimte naar de andere, in het geval u besluit het gebouw voor uw bedrijf te veranderen.

Advies en gratis training!

Burama staat klaar om u te voorzien van advies en een persoonlijke studie om de behoeften van uw werkplek te bepalen. Het aantal benodigde armaturen, het type en de locatie in uw bedrijf zal in het bijzonder afhangen van het aantal kantoren en medewerkers, het type ruimte (werkstation, gangen, wachtruimte voor klanten, enz.) Dat moet worden verlicht, evenals het verwachte nut van elk van de verlichting.

 

Geïntrigeerd door een systeem van intelligente, autonome en design lampen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor techno-praktische informatie over de verschillende producten die Burama aanbiedt!

Ontdek ook ons brede assortiment kantoormeubilair voor de indeling van uw werkomgeving, evenals de diensten die u nodig hebt tijdens uw kantoorindeling die Burama voor u ondersteunt!

Contact ons 

Flex

van Luctra
LED-nomadische armatuur op batterijen, het is perfect aangepast aan de NWOW-omgeving, nieuwe manieren van werken. Hiermee kunt u het extra licht krijgen dat nodig is voor uw welzijn op het werk.

Nyx by Karboxx

van Karboxx
Toute la réflexion produit est basée sur lle fait qu'il est plus efficient de s'alimenter via les postes de travail que via les plafonds en matière de coûts).